Базилік зелений користь

Listen to this article
Послухайти цю статтю



Корисні властивості базиліка

В базиліці міститься дуже багато вітамінів – А, С, В2, РР, каротин, фітонциди, рутин. Завдяки такому компоненту як евгенол, базилік має потужну антибактеріальну дію, а також має спазмолітичну та тонізуючу дію, яку можна порівняти з аспірином або ібупрофеном.20-Jun-2020

Як використовують зелений базилік?

Особливо цінується використання у кулінарії свіжого базиліка. При цьому молоде листя та пагони дрібно шаткують і додають у салати, закуски, бутербродні суміші, омлети, кнелі, маринади, соління, овочеві, бобові, м'ясні та рибні страви.

Чому зелений базилік?

Існує понад 150 сортів базиліка, але ботаніки ділять цю рослину на два основні види: зелений та фіолетовий. Незвичайний колір базиліку надають рослинні пігменти – антоціани. Чим яскравіший колір, тим цих речовин більше. "Ці речовини збагачують смак базиліка, він стає яскравішим.

Чим корисна трава базилік?

Користь базиліка для чоловіків у його здатності підвищувати потенцію. У рослині містяться вітаміни А, С, В2, РР, цукор, каротин, фітонциди, рутин. Базилік зміцнює імунітет, допомагає запобігти виникненню онкологічних захворювань. Відвар базиліка також п'ють як трав'яний чай, додаючи в нього мед.

Кому не можна використовувати базилік?

Кому не рекомендується вживати базилік Базилік не рекомендується для вживання вагітним жінкам, людям з психічними розладами та страждаючим від епілепсії. Від ароматної зелені краще утриматися гіпертонікам, діабетикам, хворим, які перенесли інфаркт або інсульт.

Як використовувати базилік?

Листя базиліка використовують і як самостійну закуску, і як приправу до салатів та супів. Базилік добре поєднується і з м'ясом – баранина, яловичина, птиця, та з овочами (особливо з томатами). Його додають також у маринади та соління. У деяких країнах вживають насіння базиліка, додаючи їх у напої, салати та супи.

Чи можна заморозити новий базилік?

Сухі та чисті гілочки базиліка можна заморозити або відокремити від них тільки листову частину. … Свіжий базилік розкладають по пакетах, випускають із них все повітря і ретельно закупорюють. Дуже зручно використовувати пакети для заморожування на «блискавці». Базилік перед заморожуванням можна, можливо нарізати.

Чим відрізняється зелений базилік від фіолетового?

Чим відрізняються зелений і фіолетовий базилік У першого ніжніший, трохи солодкуватий смак з легким освіжаючим післясмаком. З ним роблять десерти, свіжі соки, напої, готують ароматну випічку. Фіолетовий базилік відрізняється жорстким, грубуватим смаком, що і робить його гарною добавкою до м'яса та риби.