Час збирання м'яти для сушіння

Listen to this article
Послухайти цю статтю



Заготівля, час збору м'яти – як правильно сушити та зберігати м'яту. Час збору м'яти для заготівлі на зиму посідає саму середину літа: червень-липень місяці. В це час відбувається цвітіння, бутонізація, рослини. Для сушіння зрізають зелену м'яту ножицями або ножем, стебла разом із листям. час збору м'яти – як правильно сушити та зберігати м'яту. Час збору м'яти для заготівлі на зиму посідає саму середину літа: червень-липень місяці. В це час відбувається цвітіння, бутонізація, рослини. Для сушіння зрізають зелену м'яту ножицями або ножем, стебла разом із листям.Apr 19, 2015

Коли збирати м'яту для сушіння?

Коли збирати м'яту для сушіння? Під час цвітіння, приблизно наприкінці червня або на початку липня, коли листя м'яти максимально насичене ефірними оліями. Трава має бути яскраво-зеленого кольору без вкраплень та слідів комах. Молода м'ята не підійде для сушіння – вона не збереже аромату та лікувальних властивостей.

Як сушити квітучу м'яту?

Для кращої просушування лежачого листя їх слід іноді ворушити або перевертати. Комфортна температура для сушіння м'яти – від 20 до 30 градусів тепла. До речі, якщо метою заготівлі м'яти є заварка трав'яного чаю, можна сушити кілька рослин разом.

Чи потрібно мити листя м'яти перед сушінням?

Сушити можна, можливо як листя, і стебла. Якщо м'ята росте у вас у дворі, мити її краще перед тим як зрізати, і дати їй висохнути. Якщо ж ви м'ятку купили – промийте її під холодною водою, розкладіть у тіні на паперовий рушник і дайте трохи просохнути.

Як обривати листя м'яти?

При зборі м'яти можна зрізати цілі стебла, а можна зривати окремі листочки. Потім потрібно розкласти їх тонким шаром на аркуші паперу чи тканини. Листя повинні добре просохнути. Далі листя обриває зі стебла, крупно розтираються, можна залишати листя недоторканими.

Що можна зробити із м'яти?

М'яту – свіжу чи сушену – найчастіше використовують для ароматизації напоїв. Є чимало рецептів алкогольних та безалкогольних напоїв, у яких м'ята – основний інгредієнт: м'ятний чай, м'ятний лікер, м'ятний джулеп, квас м'ятою. Зелень м'яти додають у соус для баранини та курки.

Що робити із м'ятою на зиму?

1:295:42Suggested clip 50 secondsЯк зберегти М'ЯТУ на зиму? Найкращі способи! – YouTubeYouTube

Як сушити м'яту та зберігати?

Зберігання свіжої м'яти Найкраще опустити зрізи у воду. Також 3-4 дні рослина буде зберігатися у холодильнику, якщо стебла загорнути у вологий рушник. Або прибрати у пластиковий контейнер, який треба накрити змоченим водою рушником. Тобто важливо забезпечити достатню вологість.