Чи дозріють зелені помідори вдома

Listen to this article
Послухайти цю статтю



Так і зелені, і бланжеві плоди здатні дозріти вдома. Але як визначити час, коли час збирати томати на дозрівання? Весь урожай необхідно зняти з кущів до того, як температура повітря вночі опуститься нижче за 5°С. У середній смузі це зазвичай відбувається у другій половині серпня.

Як визріти зелені помідори в домашніх умовах?

Є кілька способів, які використовують досвідчені дачники, щоб прискорити дозрівання томатів в домашніх умовах. Традиційно плоди поміщають у провітрюване та досить вологе приміщення при температурі + 20 -25°С. Покласти їх можна на полиці, корзини і ящики в кілька шарів, але не товщі 20 см.

Що потрібно робити із зеленими помідорами, щоб вони почервоніли?

Для того щоб зелені помідори почервоніли, кущі потрібно вирвати із землі разом з томатами, що висять на них, і підвісити рослини коренем вгору до стелі в приміщенні. Помідори у міру дозрівання харчуватимуться соком із рослин і поступово встигатимуть.

Як краще дозрівають зелені помідори?

Помідори добре дозріють і тоді, якщо в один шар покладете зелені помідорипотім накриєте їх газетою і зверху розкладете напівготові помідори. Для того щоб зелені помідори дозрілиЯк би дивно це не звучало, сонячного кольору їм не потрібно.

Що можна зробити з недозрілими помідорами?

Спочатку покладіть недозрілі плоди у льох чи інше приміщення з досить низькою температурою – не вище 10°С. Розкладіть їх таким чином, щоб плоди не торкалися один одного, і залиште на кілька днів. Після цього принесіть помідори у приміщення з кімнатною температурою та залиште там.

Де краще покласти помідори для дозрівання?

1. Традиційний – у добре провітрюваному та досить вологому приміщенні з температурою 20-25°С. Помідори розкладають на полицях, у кошиках або ящиках у кілька шарів (не товщі 20 см) і перевіряють кожні 3-5 днів: забирають стиглі плоди та знищують ті, на яких з'явилися пошкодження.

Як правильно дозарювати помідори?

Найпростіший і традиційний спосіб дозарювання томатів, як і будь-яких інших незрілих овочів і фруктів, – це покласти серед зелених плодів вже дозрілі червоні (жовті) томати, які виділятимуть газ етилен і прискорюватимуть дозрівання (почервоніння) зелених плодів.

Куди покласти помідори, щоб вони дозріли?

1. Традиційний – у добре провітрюваному та досить вологому приміщенні з температурою 20-25°С. Помідори розкладають на полицях, у кошиках або ящиках у кілька шарів (не товщі 20 см) і перевіряють кожні 3-5 днів: забирають стиглі плоди та знищують ті, на яких з'явилися пошкодження.