Для чого використовують сублімовані ягоди

Listen to this article
Послухайти цю статтю



Порошки сублімованих ягід та фруктів (такі порошки) ідеально підходять для обсипання цукерок, шоколаду, тістечок та інших кондитерських виробів. Також їх можна додати до морозива або крему. … Зробити морс можна з будь-якої сублімованої ягоди. Щоб приготувати порошок, достатньо перемолоти в кавомолці.

Що таке сублімовані ягоди?

Це процес, завдяки якому ягоди зневоднюються вакуумним способом та заморожуються. … В результаті виходить сухий продукт, який зберігає майже всі свої корисні властивості, вітаміни, відрізняється яскравим насиченим смаком, кольором та ароматом.

Навіщо використовують Сублімовану малину?

Крема для будь-яких десертів – перемолоти і додати крем для надання смаку. Нарізні тістечка, зефір, еклери – для декору. Сублімовані ягоди у декорі таких десертів служать далеко не лише для прикраси. Наприклад, шматочки малини або полуниці на зефірі додають об'єму та текстури його смаку.

Чи можна їсти сублімовані ягоди?

Так, практично все. Ягоди і фрукти – чорниці, брусниці, айву, журавлину, ожину, персики, яблука, полуницю, смородину чорну та червону, сливу, аличу, абрикоси. … Не здумайте, до речі, є сублімовані ягоди як сухофрукти!

Чим корисні сублімовані ягоди?

Продукт, що зазнав сублімації, дозволяє правильно харчуватися цілий рік, насичуючи організм вітамінами, мінеральними комплексами та іншими. корисними речовинами. Незамінні сублімовані ягоди під час тривалих подорожей. Підходять для харчування дітей та людей, схильних до алергії.

Як отримують сублімовані ягоди?

Розкажемо, як роблять сублімовані ягоди у промислових масштабах.

  1. Продукти швидко заморожуються при температурі до -200 °С. Що міститься в ягодах рідина перетворюється на лід. …
  2. Продукти поміщають у спеціальну герметичну вакуумну камеру. …
  3. Ретельно висушені ягоди розфасовують по герметичних упаковках.

Як самим зробити сублімовані ягоди?

Як зробити сублімовані ягоди/ фрукти в домашніх умовах? Відповідь проста: ніяк. Можна скільки завгодно сушити плоди в духовці, дегідрататорі або на сонці, домогтися такого ж ефекту і характеристик, як у продуктів сублімаційного сушіння, не вийде.

Де можна використовувати Сублімовану малину?

Перевага сублімованої ягоди перед свіжою та замороженою полягає в тому, що вона не обтяжує тісто і не впливає на його пишність. Все це завдяки мінімальному вмісту вологи, яке досягається за допомогою вакуумного сублімаційного сушіння.Його можно використовувати:

  • у тісто;
  • для крему;
  • як декор.

Esfand 27, 1397 AP