Коли і як заготовляти м'яту

Listen to this article
Послухайти цю статтю



Збір листя м'яти потрібно проводити після того, як на них утворилися квіткові зав'язки, але ще не цвіли. Корисні речовини у період досягають максимальної концентрації. Стебла можна зрізати у момент активного цвітіння. Від того, коли збирати м'яту, залежить її колір та аромат після висушування.

Коли потрібно заготовляти м'яту на зиму?

Найкращий сезон, коли слідує заготовляти м'яту на зиму – це липень та серпень. У більшості регіонів країни м'ята в цей час збирається цвісти або вже увінчана рожевими або блідо-бузковими суцвіттями.

Як правильно заготовити м'яту?

Сушіння

  1. Зрізані пучки м'яти слід підвісити на горищі або будь-якому іншому сухому та темному місці. Дочекатися, доки висохне і перетерти на порошок. …
  2. Також можна зібране листя розкласти в один шар і висушити. …
  3. Для сушіння м'яти можна скористатися спеціальними сушарками.

23-May-2021

Як сушити свіжу м'яту?

Сушим м'яту Правильно Зібрані пучки необхідно підвісити в провітрюваному, критому приміщенні, добре підійде балкон або веранда. Якщо ви сушите окремо листя, без стебел, їх потрібно розкласти тонким шаром на папері і іноді перевертати. Зберігати краще у кімнаті.

Як сушити м'яту для чаю?

я сушу м'яту прямо так, на стеблах. А потім, коли м'ята повністю висушилася, я акуратно знімаю листочки зі стебла. Залишається тільки перекласти висушене листя м'яти в банки з кришками, що закручуються. Таким чином заготовляється м'ята для чаю, Який можна пити взимку.

Коли збирати м'яту на чай?

Рослина слідує збирати у суху погоду, воно не повинно бути покрите росою. Однак і в спеку збирати м'яту не варто – листя буде млявим і жухлим. Найкращий час – захід сонця або світанок. Якщо спекотна погода триває вже кілька днів, перед збиранням м'яту краще полити, почекати висихання.

Як правильно збирати м'яту та мелісу?

Найкраще розсипати зібрані трави на папері тонким шаром і сушити при кімнатній температурі (22-25 ° С), або скористатися електросушаркою, але встановити на ній найменше нагрівання або взагалі відключити його. Готовність визначають так: товсті стеблинки і основи квіток повинні ламатися з хрускотом.

Як правильно зберігати свіжу м'яту?

У поліетиленовому пакеті

  1. Свіжу зелень переберіть, видаливши стебла та погані листочки.
  2. Промийте та висушіть рослину.
  3. Після чистого сухого листя складіть у пакет і щільно зав'яжіть його, щоб він не пропускав повітря.
  4. Покладіть пакет із м'ятою в холодильник. Найдовше зелень у такій упаковці зберігається за 0–1 °С.

04-Aug-2021