Корка апельсина користь

Listen to this article
Послухайти цю статтю



Шкірка апельсина містить більше вітамінів А, С, Е, ніж його м'якоть, багата ефірними оліями, флавоноїдами (рослинними пігментами) та пектиновими речовинами. У ній багато калію та фосфору, які життєво необхідні рослинам, а також натрію, що бере участь у клітинному обміні та підвищує зимостійкість рослин.

Чим корисна шкірка від апельсина?

Шкірка апельсина містить більше вітамінів А, С, Е, ніж його м'якоть, багата ефірними оліями, рослинними пігментами та пектиновими речовинами. У ній багато калію та фосфору. Американські вчені заявили про користь апельсинової кірки для серця.

Чим корисна шкірка цитрусових?

Вона має загальнозміцнюючу, протизапальну, протипухлинну, антиоксидантну дію; цедру апельсинів та лимонів застосовують при лікуванні застуди, грипу та ГРВІ, атеросклерозу, хвороб суглобів; вона покращує апетит та активізує травлення, використовується для профілактики онкологічних захворювань.

Куди можна використати кірки від апельсина?

Чистимо з цитрусовими кірками

  • Жодних плям Додаєте лимонні кірки в посудомийну машину, і мильні розлучення більше не з'являться на ваших келихах та скляних тарілках.
  • Цитрусовий оцет.
  • Чистимо кавник.
  • Мінеральні відкладення.
  • Очищаємо обробну дошку.
  • Збережіть кірки
  • Висушена цедра.
  • Цитрусова приправа

Що можна приготувати із сухих апельсинових скоринок?

Найчастіше апельсинову кірку застосовують для підживлення рослин та поліпшення родючості ґрунту. Для цього її закопують у землю, як і бананові шкірки, на глибину до 5 см. Корка насичує ґрунт азотистими сполуками та покращує схожість рослин. Якщо викидати шкірку від цитрусів, то тільки в компост!

Що дає цедра апельсина у випічці?

Як неважко здогадатися, корисного в ній хоч відбавляй: жирів та солей у цедрі практично немає, зате вистачає клітковини та вітаміну B6, а головне – цедра справжнє джерело вітаміну C. 6 грамів лимонної цедри, додані в випічку, Забезпечують 13% щоденної потреби організму в цьому корисному вітаміні

Чи можна їсти лимон разом із шкіркою?

Лікарі не рекомендують їсти лимонну цедру людям, які страждають на розлади шлунка, а також алергікам, у яких може з'явитися реакція у вигляді кропив'янки. Цедра протипоказана тим, у кого діагностовано виразку, гастрит та ентерит. Її не слід вживати при фарингіті, ускладненому тонзиліті та стоматиті.

Чим шкідливі цитрусові?

При алергії на цитрусові може розвиватись різна симптоматика. Найчастішою є розвиток свербежу, висипань, почервоніння шкіри, виникнення екземи і кропив'янки. Іноді може відзначатися поява сльозотечі, набряку, гіперемії та сверблячки кон'юнктиви очей.