Як готувати пшеницю пророщену

Listen to this article
Послухайти цю статтю



Пророщені зерна пшениці можна вживати у сирому вигляді або у складі різних кулінарних страв. Традиційно пророщені зерна пшениці додають у салати, супи, каші, їх можна з'їсти з маслом, горіхами або сухофруктами, зробити на їх основі кисіль і, нарешті, приготувати лікувальний або косметичний відвар.

Як правильно їсти пророслу пшеницю?

Її можна вживати й у сирому вигляді, й у складі різноманітних страв. Найчастіше проросла пшениця додають у салати, супи, роблять каші, киселі та різні відвари. Пророслі зерна пшениці можна вживати будь-якої пори року. Щодо часу доби, то є їх бажано у першій половині дня.

Як сушити пророщену пшеницю?

Як сушити пророщену пшеницю Відправляємо зерно в сушіння. Ви можете використовувати дегідрат або духовку з режимом конвекції протягом 2-3 годин при температурі 30-40 градусів. Я пробую готовність на зуб – найпростіший і найлегший спосіб.

Скільки днів потрібно пророщувати пшеницю?

Особисто я пророщую пшеницю 2 доби (з моменту першої заливання водою). Отже, якщо пророщувати пшеницю далі, потрібно повторювати промивання кожні 12 годин. Пророщене зерно можна зберігати у холодильнику ще 1-2 дні. При зберіганні бажано промивати 1 раз на день, все ж таки зерно живе і продовжує дихати і рости.

Як зробити зерна, що проросли?

Засипаємо склянку зерен пшениці, бобових, сої в глибоку тарілку невеликим шаром і заливаємо двома склянками води. Витримуємо зерна три доби при кімнатній температурі, далі поміщаємо їх рівномірно на зволожену темну тканину і витримуємо ще дві доби. Зерна з паростками промиваємо до зникнення затхлого запаху.

Як правильно проростити пшеницю для вживання?

Залити теплою водою так, щоб зерна втекли. Накрити ємність чистою, м'якою тканиною та залишити при кімнатній температурі приблизно на добу. На наступний день зерна необхідно промити водою, у глибоку тарілку розстелити вологу тканину та розподілити по ній тонким шаром. пшеницю. Зверху накрити мокрою тканиною.

Як правильно їсти пророщені зерна?

Пророслі насіння для більшості з нас – незвична їжа, тому вводити їх до раціону потрібно акуратно і поступово.

  1. Почніть додавати проростки в салати чи супи.
  2. Ретельно пережовуйте паростки, перед вживанням можна подрібнити їх у блендері.

Як просушити пшеницю?

Сушити необхідно строго в насіннєвому режимі – з температурою сушильного агента – 40-45, максимум 50 °C. При цьому саму пшеницю ми нагріваємо до 35-40 °C.