Як пряність базилік був відомий давнім грекам під назвою «Окімон». У XVI столітті базилік потрапив до Європи і швидко завоював популярність у кулінарії як пряна рослина. Базилік також відомий під народними назвами Реган, Рейхан, Райхон, Реан і запашні волошки.Як пряність базилік був відомий давнім грекам під назвою «Окімон». У XVI столітті базилік потрапив до Європи і швидко завоював популярність у кулінарії як пряна рослина. Базилік також відомий під народними назвами Реган, Рейхан, Райхон, Реан і запашні волошки.
Чому базилік називається базиліком?
Родова назва базиліка (ocimum) походить від грецького osme – запах, а видова назва базиліка basilicum – від грецького basilikos – царський. Араби цю спецію називають raihan, і в Росії базилік нерідко носить ім'я "рейган" або "райхон" (ароматний). В Індії його називають Тулсі.
Чим відрізняється базилік та орегано?
– Чим орегано відрізняється від базиліка? — Обидва вони з підродини ясноткових, але на цьому схожість закінчується. Орегано з роду материнки, а базилік з роду базиліка. Орегано різкіше і сміливіше базиліка, її простіше сплутати з майораном
Що знаходиться у базиліці?
В базиліці міститься дуже багато вітамінів – А, С, В2, РР, каротин, фітонциди, рутин. Завдяки такому компоненту як евгенол, базилік має потужну антибактеріальну дію, а також має спазмолітичну та тонізуючу дію, яку можна порівняти з аспірином або ібупрофеном.
Якого кольору буває базилік?
Існує кілька десятків сортів базиліка із властивими кожному особливостями. Але всіх їх умовно відносять до двох груп — із листям зеленого чи фіолетового. кольори. Зелений базилік популярний у Європі: Італії, Франції, Греції, Болгарії.
Чому називається базиліка?
Базилика (базиліка; грец. βασιλική – «Будинок базилевса, царський будинок») – тип будови прямокутного плану. У розвиненій формі християнська базиліка зазвичай складається з непарного числа (1, 3 чи 5) різних за висотою нефів.
Який смак базилік?
На смак базилік гіркуватий, з солодкуватим присмаком, а запахом схожий на мускатний горіх. Його листя і квіти використовують традиційні національні кухні Греції, Франції, Італії, Азії та країн Закавказзя. У сушеному вигляді базилік використовується як спеція, що надає страві особливої пікантності, аромату та смак.
Чим відрізняється базилік та Реган?
Базилік дрібнолистий – цей сорт базиліка особливо любимо тайською кухнею, він має насичений анісовий запах і красиве сріблясте листя. Базилік фіолетовий – улюбленець кавказької кухні, тут він відомий під назвою «реган». Смак цієї рослини відрізняється приємною насолодою і невеликою терпкістю.