Як отримали жовтий кавун

Listen to this article
Послухайти цю статтю



Жовті кавуни з'явилися на прилавках ще кілька років тому і цього літа стали «хітом сезону». Незвичайні ягоди – плід схрещування дикого кавуна (він якраз має жовтий колір м'якоті) та його окультуреного вигляду. Жовтий кавун зовні нічим не відрізняється від звичного червоного: та ж зелена шкірка зі смужками.Aug 13, 2019

Чи можна їсти жовтий кавун?

Жовтий кавун є гібридом культурної та дикої рослини. Дикорослу ягоду не вживають у їжу, тому що м'якоть у неї несолодка і жовта, Зате цей сорт набагато краще переносить погодні перепади, хвороби і встигає набагато швидше за свого культурного родича, пояснили в Росспоживнагляді.

Чому жовтий кавун?

Жовтий кавун відрізняється від звичного червоного кольором м'якоті та меншою кількістю кісточок, смак жовтого кавуна – Солодкий. Жовті кавуни з'явилися завдяки схрещуванню звичайного кавуна і дикого кавуна. Через це жовті кавуни не такі цукрові, як червоні, але настільки ж соковиті та ароматні.

Як зрозуміти, що жовтий кавун зіпсувався?

Понюхайте кавун, Перш ніж розрізати його. Свіжий, ледь солодкуватий аромат характерний для стиглого, здорового кавунаі такий плід можна сміливо вживати в їжу. Якщо ж ви відчуваєте кислий, гострий або гіркуватий запах, значить, кавун зіпсувався, та його потрібно викинути.

Скільки калорій у жовтому кавуні?

Харчова цінність та хімічний склад "Жовтий Кавун".

НутрієнтКількість% від норми 100 г
Калорійність38 кКал2.3%
Білки0.6 г0.8%
Жири0.1 г0.2%
Вуглеводи6.2 г2.8%

Скільки має жовтий кавун?

Кавун жовтий. Вага 0,9-3,0 кг. Велика витягнута ягода темно-зеленого кольору зі світлими смужками, що має ніжну та соковиту м'якоть. жовтого кольори.

Чому кавун це ягода?

Відповідно до прийнятої в ботаніці класифікації плодів ягода — це багатонасінний плід із відносно тонкою шкірястою оболонкою, соковитою м'якоттю та насінням у твердій шкірці. Кавун та інші плоди сімейства гарбузових – диня, гарбуз, огірок – задовольняє всім цим умовам, тому з погляду ботаніки він – ягода.

У чому відмінність жовтого кавуна від червоного?

Жовтий кавун зовні нічим не відрізняється від звичного червоного: та ж зелена шкірка зі смужками. А ось кісточок у ньому дещо менше. На смак він менш солодкий, але при цьому дуже соковитий. … За вартістю жовтий кавун дещо дорожче червоногоймовірно, через свою екзотичність.