Як різати цибулю порей

Listen to this article
Послухайти цю статтю



Викладаємо Зелена цибуля на обробна дошка. Гострим ножем одним рухом видаляємо кореневу систему, роблячи при цьому відступ шириною один палець. Позбавляємося гички. Робимо це так само, як і у випадку з кореневою системою, відступаємо вниз (відстань приблизно в один палець), відокремлюємо білу частину рослини від бадилля. Зелена цибуля на обробна дошка. Гострим ножем одним рухом видаляємо кореневу систему, роблячи при цьому відступ шириною один палець. Позбавляємося гички. Робимо це так само, як і у випадку з кореневою системою, відступаємо вниз (відстань приблизно в один палець), відокремлюємо білу частину рослини від бадилля.04-Nov-2019

Як правильно їсти цибулю порей?

Сирий цибуляпорей хрумкий і досить твердий. Порей вживають і в сирому, і в приготовленому вигляді – смаженому, вареному, тушкованому. Також у їжу використовується висушений порей. Цибуляпорей може служити гарніром до м'яса або риби, його використовують як приправу до бульйону, супу, додають у салати, соуси та в консервацію.

Як обрізати цибулю порей на зберігання?

Цибуля, призначений для зберігання, прибирають із початку жовтня. Викопують порей акуратно, намагаючись не м'яти стебла. Пошкоджене та брудне листя видаляють. Ті, що залишилися обрізають на дві третини довжини, коріння – наполовину.

Коли обрізати листя у цибулі порея?

У слабкої розсади листя не рекомендується обрізати. Укорочувати їх можна тільки при висадці рослин влітку, а також якщо було пошкоджено коріння при посадці. Третя стрижка проводиться після винесення розсади з приміщення та висадження у відкритий ґрунт. Якщо листя будуть довгими, то порей почне згинатися під вітром.

Як правильно порізати цибулю?

0:060:43Suggested clip 26 secondsЯк нарізати цибулю порей – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip

Чи можна їсти зелену частину цибулі порею?

Багато хто традиційно обрізає зелені верхівки листя цибуліпорея і викидають їх, але ця частина цілком їстівна, а ще дуже ароматна і добре підходить для приготування їжі.

Навіщо корисний лук порей?

У цибулі-порейЯк і в більшості овочів, міститься багато корисних речовин: вітаміни групи В, вітамін С, велика кількість калію, а також фосфор, кальцій, магній, натрій. Цибуляпорей корисний при порушеннях травлення, при підвищеному тиску, при захворюваннях очей, артриті та подагрі.

Як зберігати цибулю порей після збирання?

На тривале зберігання у льоху чи підвалі забираємо лише великі потужні рослини. Порей вміє рости у льоху, якщо стебла з корінням помістити в будь-який посуд із високими стінками. На дно потрібно покласти торф, тирсу, пісок. Поставити стебла вертикально, як солдатиків, один до одного.