Білий або звичайний цукор є звичайним підсолоджувачем їжі. Його одержують шляхом переробки цукрового тростини або цукрових буряків. Підприємствами цукрової промисловості виробляються основні види білого цукру – цукор-пісок та цукор-Рафінад. У продажу білий цукор буває у вигляді цукру-піску та рафінаду в шматочках.
Як одержують білий цукор?
Чистий буряк подрібнюють у стружку, поміщають у спеціальний апарат з водою та отримують жом та солодкий темний сік із вмістом цукру близько 13%. Далі рідину очищають від нецукров, після чого вона стає світлою. … Білий цукор-Пісок готовий.
Як зробили цукор?
Як роблять цукор з цукрових буряків:
- Очищення сировини. У буряках плід очищається від важких і легких домішок. …
- Нарізка у стружку. Буряк нарізається на дрібну стружку, яка найлегше піддається подальшій обробці.
- Віджимання. …
- Очищення соку. …
- Згущення. …
- Кристалізація цукру. …
- Подальша обробка.
24-Oct-2019
Як виготовляють рафінований цукор?
Цукор "Турбінадо" – це продукт, який виробляється за допомогою поділу кристалів сирого тростинного цукру в центрифузі та промивання їх парою. Згідно компанії «Доміно», «Турбінадо» не піддається фільтрації за допомогою кістяного вугілля, оскільки його коричневий колір є прийнятним.
Як виготовляють коричневий цукор?
Коричневий цукор – це тростинний нерафінований цукор. Коричневий цукор складається з кристалів сахарози, покритих очеретяною мелясою з природним ароматом та кольором. Виготовляється уварюванням цукрового сиропу за спеціальною технологією.
Чому цукор білого кольору?
Ідеальний білий колір та текстура – результат сильної обробки цукрового тростини або буряки, з яких видобувають столовий цукор. Через обробку рослини втрачають всі властивості, залишаються лише солодкий смак та енергетична цінність у вигляді калорій.
Чим освітлюють цукор?
Його освітлюють за допомогою сірчистого газу. Видалення вологи. Випарювання дифузного соку до утворення сиропу з концентрацією 65%. Знову відбувається обробка сірчистим газом із наступною фільтрацією.
Як за старих часів робили цукор?
У різних країнах цю речовину видобували різними способами: китайці робили цукор з сорго, єгиптяни – з бобів, канадці – з кленового соку, а поляки – з березового, литовці – з коріння пастернаку, а Білорусії – з петрушки. Саме в Індії знайшли спосіб отримувати цукор з тростини.