Як роблять звичайний цукор

Listen to this article
Послухайти цю статтю



Білий або звичайний цукор є звичайним підсолоджувачем їжі. Його одержують шляхом переробки цукрового тростини або цукрових буряків. Підприємствами цукрової промисловості виробляються основні види білого цукруцукор-пісок та цукор-Рафінад. У продажу білий цукор буває у вигляді цукру-піску та рафінаду в шматочках.

Як одержують білий цукор?

Чистий буряк подрібнюють у стружку, поміщають у спеціальний апарат з водою та отримують жом та солодкий темний сік із вмістом цукру близько 13%. Далі рідину очищають від нецукров, після чого вона стає світлою. … Білий цукор-Пісок готовий.

Як зробили цукор?

Як роблять цукор з цукрових буряків:

  • Очищення сировини. У буряках плід очищається від важких і легких домішок. …
  • Нарізка у стружку. Буряк нарізається на дрібну стружку, яка найлегше піддається подальшій обробці.
  • Віджимання. …
  • Очищення соку. …
  • Згущення. …
  • Кристалізація цукру. …
  • Подальша обробка.

24-Oct-2019

Як виготовляють рафінований цукор?

Цукор "Турбінадо" – це продукт, який виробляється за допомогою поділу кристалів сирого тростинного цукру в центрифузі та промивання їх парою. Згідно компанії «Доміно», «Турбінадо» не піддається фільтрації за допомогою кістяного вугілля, оскільки його коричневий колір є прийнятним.

Як виготовляють коричневий цукор?

Коричневий цукор – це тростинний нерафінований цукор. Коричневий цукор складається з кристалів сахарози, покритих очеретяною мелясою з природним ароматом та кольором. Виготовляється уварюванням цукрового сиропу за спеціальною технологією.

Чому цукор білого кольору?

Ідеальний білий колір та текстура – результат сильної обробки цукрового тростини або буряки, з яких видобувають столовий цукор. Через обробку рослини втрачають всі властивості, залишаються лише солодкий смак та енергетична цінність у вигляді калорій.

Чим освітлюють цукор?

Його освітлюють за допомогою сірчистого газу. Видалення вологи. Випарювання дифузного соку до утворення сиропу з концентрацією 65%. Знову відбувається обробка сірчистим газом із наступною фільтрацією.

Як за старих часів робили цукор?

У різних країнах цю речовину видобували різними способами: китайці робили цукор з сорго, єгиптяни – з бобів, канадці – з кленового соку, а поляки – з березового, литовці – з коріння пастернаку, а Білорусії – з петрушки. Саме в Індії знайшли спосіб отримувати цукор з тростини.