Розкладіть листочки на паперовий або вафельний рушник, дайте повністю просохнути. Розфасуйте листочки базиліка у пластиковий контейнер, пакет для заморожування або целофановий пакет, герметично закрийте або зав'яжіть. Заморожений базилік чудово зберігається в морозилці близько року.Oct 3, 2018
Чи можна заморожувати новий базилік?
Сухі та чисті гілочки базиліка можна заморозити або відокремити від них тільки листову частину. … Свіжий базилік розкладають по пакетах, випускають із них все повітря і ретельно закупорюють. Дуже зручно використовувати пакети для заморожування на «блискавці». Базилік перед заморожуванням можна нарізати.
Де можна використати заморожений базилік?
Якщо заморозка базиліка неможлива з якихось причин (наприклад, якщо в морозильній камері недостатньо місця для зберігання), то його можна, можливо засушити. Заморожений базилік використовують для приготування соусів, супів, паст та салатів.
Як зберегти базилік свіжим на зиму?
- Промити базилік і покласти на рушник на просушування.
- Відірвати листя від стебла і покласти в стерилізовану банку. Між шарами прокласти порізані зубчики часнику. …
- Залити інгредієнти оливковою олією так, щоб вона покривала базилік повністю.
- Закатати та прибрати на зберігання.
Sep 3, 2018
Як зберегти базилік у свіжому вигляді?
Як зберігати свіжий базилік?
- Поставити стеблинки в склянку і залити водою, яка кожні 2-3 дні замінюється свіжою порцією. …
- Збільшити термін зберігання до 3 тижнів можна так: помістити базилік у склянку з водою, закрити прозорим пакетом, притиснувши краї мотузкою або гумкою.
Що буде, якщо заморозити базилік?
Тому його варто заготовити про запас, шляхом заморожування. Листики базиліка чудово зберігають форму при заморожуванні. … Заморожувати базилік пучком або окремими листочками – вирішувати вам, у будь-якому випадку вийде відмінна заготівля. При заморожуванні зберігається і колір, і аромат базиліка.
Як зробити приправу з базиліку?
Рецепт приготування:
- Базилік миють і дають йому трохи обсохнути.
- Часник очищають від лушпиння.
- Базилік, часник та волоські горіхи за допомогою блендера подрібнюють у пасту.
- З'єднують їх з сіллю та оливковою олією.
- Приправу з базиліку з горіхами перекладають на заздалегідь стерилізовані банки, закривають кришками.
Куди можна класти базилік?
Особливо цінується використання у кулінарії свіжого базиліка. При цьому молоде листя та пагони дрібно шаткують і додають у салати, закуски, бутербродні суміші, омлети, кнелі, маринади, соління, овочеві, бобові, м'ясні та рибні страви.