Як заморозити базилік

Listen to this article
Послухайти цю статтю



Розкладіть листочки на паперовий або вафельний рушник, дайте повністю просохнути. Розфасуйте листочки базиліка у пластиковий контейнер, пакет для заморожування або целофановий пакет, герметично закрийте або зав'яжіть. Заморожений базилік чудово зберігається в морозилці близько року.Oct 3, 2018

Чи можна заморожувати новий базилік?

Сухі та чисті гілочки базиліка можна заморозити або відокремити від них тільки листову частину. … Свіжий базилік розкладають по пакетах, випускають із них все повітря і ретельно закупорюють. Дуже зручно використовувати пакети для заморожування на «блискавці». Базилік перед заморожуванням можна нарізати.

Де можна використати заморожений базилік?

Якщо заморозка базиліка неможлива з якихось причин (наприклад, якщо в морозильній камері недостатньо місця для зберігання), то його можна, можливо засушити. Заморожений базилік використовують для приготування соусів, супів, паст та салатів.

Як зберегти базилік свіжим на зиму?

  1. Промити базилік і покласти на рушник на просушування.
  2. Відірвати листя від стебла і покласти в стерилізовану банку. Між шарами прокласти порізані зубчики часнику. …
  3. Залити інгредієнти оливковою олією так, щоб вона покривала базилік повністю.
  4. Закатати та прибрати на зберігання.

Sep 3, 2018

Як зберегти базилік у свіжому вигляді?

Як зберігати свіжий базилік?

  1. Поставити стеблинки в склянку і залити водою, яка кожні 2-3 дні замінюється свіжою порцією. …
  2. Збільшити термін зберігання до 3 тижнів можна так: помістити базилік у склянку з водою, закрити прозорим пакетом, притиснувши краї мотузкою або гумкою.

Що буде, якщо заморозити базилік?

Тому його варто заготовити про запас, шляхом заморожування. Листики базиліка чудово зберігають форму при заморожуванні. … Заморожувати базилік пучком або окремими листочками – вирішувати вам, у будь-якому випадку вийде відмінна заготівля. При заморожуванні зберігається і колір, і аромат базиліка.

Як зробити приправу з базиліку?

Рецепт приготування:

  1. Базилік миють і дають йому трохи обсохнути.
  2. Часник очищають від лушпиння.
  3. Базилік, часник та волоські горіхи за допомогою блендера подрібнюють у пасту.
  4. З'єднують їх з сіллю та оливковою олією.
  5. Приправу з базиліку з горіхами перекладають на заздалегідь стерилізовані банки, закривають кришками.

Куди можна класти базилік?

Особливо цінується використання у кулінарії свіжого базиліка. При цьому молоде листя та пагони дрібно шаткують і додають у салати, закуски, бутербродні суміші, омлети, кнелі, маринади, соління, овочеві, бобові, м'ясні та рибні страви.