Як заморозити червону смородину

Listen to this article
Послухайти цю статтю



Смородину перебрати, видаливши зіпсовані та пом'яті ягоди, листя та плодоніжки. Розкласти ягоди в один шар на тарілки та відправити у морозильну камеру на 1-2 години для підморожування. Скласти підморожені ягоди порційно в пакети для заморожування. Відправити в морозильну камеру для зберігання.

Як заморозити смородину з гілочками?

Ягоди найкраще заморожувати порційно розсипавши на плоскій поверхні. Для цього необхідно застелити піддон харчовою плівкою або пакетом та розкласти ягоди. Дрібну ягоду можна заморожувати у два ряди, укладаючи пакети один на інший. Через 2-3 години за температури -16 градусів смородина буде добре підморожена.

Як чистити смородину?

Мити червону смородину потрібно у великій каструлі або тазику так, щоб струмінь води не потрапляв на ягоди. Від впливу напору води ніжна шкірка може луснути. Якщо ви збираєте смородину на своєму городі і повністю впевнені в її чистоті, краще взагалі не мийте ягоди.

Як правильно заморозити смородину із цукром?

Протерти плоди через сито, щоб відокремити макуху. Можна використовувати м'ясорубку чи блендер, потім отриману кашку віджати через марлю. Протерту масу з'єднати з цукром, Дати йому розчинитися (потрібно приблизно 2 години), перемішати. Розкласти пюре в контейнери, покрити кришками та заморозити.

Як краще зберегти смородину на зиму?

2:153:26Suggested clip 55 secondsЯк Зберегти Смородину на Зиму, Рецепт (Смородина в … – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip

Чи можна заморозити чорну смородину з гілочками?

Ягоди чорної смородини ретельно перебрати, видаляючи гілочки і зіпсовані або м'яті ягоди. … Закрийте та приберіть пакети або контейнери із замороженою чорною смородиною на зберігання у морозилку. Ось так просто можна заморозити чорну смородину на зиму, тим самим зберігши частинку літа.

Чи потрібно мити ягоди смородини перед заморожуванням?

Обов'язково переберіть червону та чорну смородину, перш ніж відправляти в друшляк для миття. Зім'яті ягоди – це зайва волога, через яку смородина буде гірше зберігатися і склеїться у щільну грудку. Так що краще викиньте зайві відразу – це золоте правило для всіх заморозок на зиму.

Як зберегти червону смородину?

Червона і біла – при температурі близько +1°С та високій вологості повітря – близько двох місяців. Якщо хочеться "протримати" ягоди в холодильнику довше, краще збирати їх трохи недозрілими: "дійдуть" у холодильнику. Мити ягоди перед закладкою у холодильник не треба.