За допомогою пластикового пакета та склянки води ви зможете тримати свіжу кінзу в холодильнику близько двох тижнів. У морозильній камері можна зберігати кінзу протягом кількох місяців. Щоб зберегти кінзу ще довше, висушіть її листя і тримайте їх у відділенні кухонної шафи для спецій.
Як довго можна зберігати кінзу у холодильнику?
Зберігайте в холодильнику. Якщо залишити кінзу при кімнатній температурі вона збережеться максимум протягом тижня. Кінза зберігається таким чином, як відомо, і залишається свіжою протягом трохи більше чотирьох тижнів при зберіганні в холодильнику.
Як на зиму зберігати кінзу?
Дайте воді стекти, а листкам трохи підсохнути. Поріжте кінзу не надто дрібно, оскільки після засихання вона ще більше зменшиться у розмірах. Візьміть піддон, плоску страву або піднос, застелите його папером і розкладіть на ньому тонким шаром кінзу. Сушіння проводите в сухому, провітрюваному місці.
Чи можна заморожувати листя кінзи?
Кінзу заморожують як гілочками, так і у вигляді нарізки. Вибирайте найзручніший спосіб. Розмістіть зелень порціями, видавіть повітря з пакетів і зав'яжіть їх. Тепер швидко заморозьте кінзу: чим нижча температура в камері, тим більше корисних речовин збережеться у листочках.
Як зберігати кінзу у банку?
Залийте в банку свіжу воду і знову поставте до неї кінзу. Використовуйте кінзу на протязі двох тижнів. Регулярно міняйте воду та тримайте кінзу у холоді – у цьому випадку вона зможе простояти в холодильнику до двох тижнів. Продовжуйте стежити за кінзою і викиньте її, коли вона втратить свіжість.
Як правильно зберігати базилік у холодильнику?
Як зберігати свіжий базилік?
- Поставити стеблинки в склянку і залити водою, яка кожні 2-3 дні замінюється свіжою порцією. …
- Збільшити термін зберігання до 3 тижнів можна так: помістити базилік у склянку з водою, закрити прозорим пакетом, притиснувши краї мотузкою або гумкою.
Як зберігати кінзу свіжою?
За допомогою пластикового пакета та склянки води ви зможете тримати свіжу кінзу у холодильнику близько двох тижнів. У морозильній камері можна зберігати кінзу протягом кількох місяців. Щоб зберегти кінзу ще довше, висушіть її листя і тримайте їх у відділенні кухонної шафи для спецій.
Чи можна заморозити кінзу та базилік?
Заморожувати можна будь-яку зелень – кріп, кінзу, петрушку, щавель, базилік, селера, шпинат … Загалом, ті трави, які подобаються і до смаку. Основні переваги заморожених трав перед засушеними – збереження форми, кольору та аромату. … Темніють при сушінні та пір'ї цибулі, часто жовтіють листя кропу та петрушки.