Як зберегти руколу на зиму для салату.

Listen to this article
Послухайти цю статтю



за бажанням руколу можна нарізати або залишити листя цілими; скласти салат порціями в пакети для зберігання, максимально прибравши їх повітря; покласти пакети в морозилку одним шаром та включити функцію шокової заморозки.

Чи можна заморожувати руколу та салат?

Вимийте листя та обсушіть їх на рушник. Акуратно покладіть листочки руколи про пакети, і бажано використовувати шокову заморозку, якщо у вашому холодильнику є такий режим. Після розморожування ви зможете робити салати, так як при шоковій заморозці структура листя практично не порушується.

Чи можна заморожувати руколу та шпинат?

Один із них — заморозка. Заморожування, особливо шокове, ніяк не шкодить руколі, ця зелень збереже максимум вітамінів і свій незвичайний смак, хіба що буде не так ефектно виглядати в салаті, як Новий аналог.

Як сушити Рукколу на зиму?

Сушіння руколи природним способом Промийте її, обтрусіть від води і поріжте ножем або ножицями. Розкладіть порізане листя руколи тонким шаром на піддонах для сушіння і сушіть у сухому і добре провітрюваному приміщенні. Іноді перевертайте листя, для більш рівномірного просушування.

Куди використати заморожену Рукколу?

Цю приправу використовують для салатів, соусів, при приготуванні м'ясних страв. Вона надає гострого смаку і сильного аромату. Для того, щоб зберегти все корисне, ручку потрібно рвати руками або використовувати ціле листя. Викладіть листя на сухий рушник і дайте висохнути.

Чи можна заморозити листя салату?

Листя салату можна заморожувати так само, як і щавель, та іншу зелень. … Так само радять заморожувати його в кубиках льоду, але при цьому наполягають, що потрібно обов'язково обсушувати листя, якщо ви збираєтеся їх заморожувати цілком.

Як правильно зберігати листя салату?

Спробуйте зберігати немите листя, загорнувши їх харчовою плівкою.

  1. Покладіть листя на одноразову підкладку із спіненого полістиролу (харчовий пінопласт) або щільного картону.
  2. Розкладайте салат вільно, щоб між листками було повітря.
  3. Накрийте зверху харчовою плівкою.

Як заморозити руколу та шпинат?

Розкладаємо подрібнену зелень за формами для льоду. Заливаємо чистою водою та ставимо в морозильну камеру. Коли шпинатний лід буде готовий, можна скласти його в пакетики або маленькі лотки та зберігати у морозильній камері. Для соусів, пасти, різотто шпинат можна, можливо заморожувати у вигляді пюре, заливши вершковим маслом.