Як зберегти шпинат свіжим на зиму

Listen to this article
Послухайти цю статтю



Просто складаємо частину листя в блендер і пробиваємо до відносної однорідності. Виходить дуже гарна, насичена, яскраво-зелена маса. Дуже зручно для такого заморожування шпинату використовувати форми для льоду або цукерок. Розкладаємо пюре, утрамбуємо ложкою та в морозилку.Jun 30, 2015

Чи можна зберігати шпинат у морозилці?

Розкладаємо подрібнену зелень за формами для льоду. Заливаємо чистою водою та ставимо в морозильну камеру. Коли шпинатний лід буде готовим, можна, можливо скласти його в пакетики або маленькі лотки та зберігати в морозильної камери. Для соусів, пасти, різотто шпинат можна заморожувати у вигляді пюре, заливши вершковим маслом.

Як зберігати свіже листя шпинату?

Термін їх зберігання там – 2 тижні. Поліетиленовий пакет. Перед закладкою шпинату на зберігання його обертають у змочений цупкий папір. Потім листя кладуть у пакет, і вони знаходяться там до 3 тижнів у свіжому стані.

Як зберегти митий шпинат?

Якщо ви купили шпинат на ринку або в супермаркеті, то треба зберігати його в холодильнику у відділенні для овочів, а мити лише перед використанням. Можна помістити його в спеціальний пластиковий контейнер або загорнути в поліетиленовий пакет, зробивши в пакеті кілька дірочок для вентиляції.

Чи можна заморозити руколу та шпинат?

Один із них — заморозка. Заморожування, особливо шокове, ніяк не шкодить руколі, ця зелень збереже максимум вітамінів і свій незвичайний смак, хіба що буде не так ефектно виглядати в салаті, як Новий аналог.

Як заморозити шпинат для дітей?

Шпинат бланшируємо в окропі 20-30 секунд, після чого обдаємо крижаною водою. Пробиваємо блендером до однорідного пюре. За бажання можна перетерти через сито. Розкладаємо в силіконові форми або форми для льоду і оправляємо в морозильну камеру.

Як заморожений шпинат?

Перед вживанням заморожений шпинат слід викласти з упаковки в сито або друшляк, щоб стекла зайва рідина, можна трохи віджати листя, а потім відкривається небувале поле для діяльності: щи зелені із щавлем і шпинатом, борщ, бобові супи, омлет та запіканки, начинки для пирогів – один тільки пісочний киш-

Чим корисний шпинат для організму?

Листя шпинату – справжнє джерело вітамінів: С, A, B1, В2, B6, РР, Р, Е, D2, К, він багатий на мінеральні речовини, такі як залізо, калій, цинк, магній, кальцій і сапонінами, фітонутрієнтами, які допомагають організму позбутися надлишку холестерину, вони зміцнюють імунну систему, запобігають хворобам серця.