Як зберігати виноград на зиму

Listen to this article
Послухайти цю статтю



Кетяги потрібно складати не щільно, тоді без особливих умов вони зможуть пролежати до двох місяців. Хорошим способом вважається зберігання винограду на полицях. Для цього полиці потрібно застелити сухою соломою, картоном чи папером. Кетяги зрізаються разом з втечею, довжиною до 15 см, залишають на ньому одне міжвузля.

Як зберегти виноград восени?

На дно сухих ящиків насипають чисту тирсу з листяних порід (шар 3-4 см), а потім в один ряд укладають грона, пересипаючи їх тирсою. Якщо грона великі, масою до 1 кг, їх укладають в один ряд, якщо до 500 г – у два ряди. Зверху засипають тирсою (шар 5-7 см). Ящики з виноградом поміщають у сховище.

Де і як зберігати виноград?

Покладіть упаковку з немито виноградом у холодильник у ящик із високою вологістю. Найкраще зберігати виноград при температурі 0°C та вологості 90–95%. Для цього потрібно покласти їх у ящик із високою вологістю.

Як зберігати виноград до Нового року?

Виноград добре зберігається у темних вентильованих приміщеннях: підвалах, "теплих" мансардах, горищах, сараях при t від 0 °С до + 5… +7 °С та вологості не вище 80%. За таких умов можливі такі способи зберігання: Грона підвішують на мотузку за прищіпку (як білизну) в прохолодному приміщенні, наприклад, на горищі.

Як зберегти виноград у підвалі?

Зберігання недозрілого винограду здійснюється в діжках:

  1. Для цього ягоди відокремлюються від грон та поміщаються шарами в дерев'яні ящики.
  2. Також із цією метою можна використовувати горщики з глини.
  3. Шари пересипаються торфом або тирсою.
  4. Таким чином виноград можна, можливо зберегти протягом 3-4 місяців.

Nov 5, 2015

Як довше зберегти домашній виноград?

У підвішеному вигляді. Грона вішають на міцний дріт або дерев'яні жердини так, щоб вони не торкалися один одного. Але важливо врахувати один момент – треба зрізати не просто грона, а з частиною лози – так вони провисають на півроку довше!

Як зберегти виноград після збирання врожаю?

Холодне зберігання. Щоб уникнути усихання ягід та гребенів, потрібна висока відносна вологість (90-95%) при помірній вентиляції. Температура має коливатися в межах від -0,5 до 0°C протягом усього періоду зберігання винограду.

Як зберегти зібраний виноград?

Якщо планується зберігати грона 1-2 місяці, то рекомендується використовувати дерев'яні контейнери. Кетяги потрібно складати не щільно, тоді без особливих умов вони зможуть пролежати до двох місяців. Хорошим способом вважається зберігання винограду на полицях. Для цього полиці потрібно застелити сухою соломою, картоном чи папером.