Як зберігати волоські горіхи в домашніх умовах

Listen to this article
Послухайти цю статтю



Візьмемо грецькі горіхи, тару для зберігання, пакети для заморожування, пластиковий контейнер. Горіхи у шкаралупі слід перебрати, очистити від залишків шкірки, пересипати в скляний, пластиковий або металевий посуд, який можна щільно закрити. Зберігати при температурі від -5°С до +10°С.

Як краще зберігати волоські горіхи в шкаралупі чи без?

Горіхи у шкаралупі не слід зберігати більше 4-6 місяців, затарювати їх слід у мішечки з натуральних тканин. Очищені кедрові горіхи швидко псуються, тому їх слід зберігати у закритому та герметичному посуді, у прохолодному, сухому місці. Через 3 місяці смак горіхів почне змінюватись у негативний бік.

Як зберігати очищені волоські горіхи в домашніх умовах у квартирі?

Очищені горіхи слід зберігати у герметичній тарі (пластикові харчові контейнери, сухі дерев'яні короби з кришками). Тару необхідно тримати у приміщенні з відповідним температурним режимом. Максимальний термін зберігання у цьому випадку — 12 місяців.

Як довго можна зберігати очищені волоські горіхи?

Тривалість зберігання очищених волоських горіхів за кімнатної температури не перевищує місяця. Після цього вони стають гіркуватими і висихають. Щоб зберегти горіхи на кілька місяців, їх потрібно зберігати в холодильнику.

Як зберігати горіхи свіжими?

Зберігати волоські горіхи потрібно в полотняному мішечку або картонній коробці у темному сухому місці при температурі не вище 15 °. На балконі краще не зберігати горіхи – там волого і сиро, тому ядра горіхів можуть запліснівніти.

Як відновити старі волоські горіхи?

Занадто сухі грецькі горіхи можна повернути «до життя» в такий спосіб. Прямо в шкаралупі опустіть горіхи у солону воду (не надто солону) і потримайте так протягом шести днів. Вода відновить смак та структуру горіхів, просочивши через шкаралупу.

Як зрозуміти, що волоські горіхи зіпсувалися?

Горіх не повинен віддавати вогкістю. Якщо є сторонні запах та смак, значить горіх зіпсувався і незабаром покриється цвіллю. 6. Якщо на шкаралупі чи ядрі є сліди цвілі, грибка чи паразитів, горіх точно не можна вживати в їжу.

Як зберігати волоський горіх в холодильнику?

Зберігати при температурі від -5°С до +10°С. У такому вигляді грецькі горіхи у шкаралупі можна зберігати до 1 року. Очищені ядра волоських горіхів можна, можливо зберігати близько 1 місяця, якщо їх помістити в сухий, щільно закривається контейнер і помістити в холодильник.